Agenții de pariuri: Cresc șansele ca președintele Donald Trump să fie destituit

Demiterea neașteptată a directorului FBI, James Comey a provocat o explozie a pariurilor cu privire la o eventuală destituire a președintelui Donald Trump, scrie AFP, citând agenții de pariuri. Casele de pariuri susțin că probabilitatea ca președintele american să fie vizat de o procedură parlamentară de „impeachment” (de destituire) aproape că se dublase miercuri, trecând de la 33% la 60%, conform agentiei de pariuri Paddy Power.

Donald Trump se confruntă cu un val de critici după demiterea lui James Comey, care superviza în special ancheta privind posibilele contacte ale echipei de campanie a miliardarul republican cu autoritățile ruse în timpul campaniei electorale de anul trecut.

Destituirea a trezit amintirea deciziei luate în 1973 de președintele Richard Nixon.

Acesta l-a revocat pe procurorul special însărcinat cu ancheta asupra scandalului Watergate. Un an mai târziu, Nixon avea să dimisioneze în fața certitudinii că va fi destituit de către Congres. Pariorii spun că același lucru s-ar putea întampla acum și cu Donald Trump. Unul dintre ei era astfel pregătit să mizeze 129.000 de dolari pe o demisie forțată a lui Trump în acest an, chiar dacă pariul său nu și-a găsit un partener, a indicat Naomi Totten de la site-ul britanic Betfair.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS