Confidenţialitate

Agenția Europeană a Medicamentului a publicat lista cu semnele la care ar trebui să fie atenți cei vaccinați cu AstraZeneca

Persoanele vaccinate cu AstraZeneca trebuie să fie atente la simptome cum ar fi dureri puternice de cap sau vedere în ceață.

Petele mici apărute sub piele la locul injecției sau vânătăile în alte părți decât la locul injecției sunt primele semnale care ar putea duce la o tromboză.

Persoanele vaccinate trebuie să ceară imediat ajutorul medicilor dacă au dificultăți de respirație, durere în piept, umflarea picioarelor, dureri abdominale persistente, dureri puternice de cap sau vedere în ceață.

Până în 4 aprilie, au fost identificate 169 de cazuri de cheaguri de sânge la creier, la 34 de milioane de doze ale vaccinului AstraZeneca administrate în Zona Economică Europeană.

Amintim, Agenția Europeană a Medicamentului a confirmat ca ar putea exista o legătura intre vaccinul AstraZeneca și cazurile de tromboze semnalate în mai multe tari, dar a subliniat că nu a găsit suficiente date cat sa modifice recomandările de vaccinare.

Apariția cheagurilor de sânge devine astfel un efect advers foarte rar, ce trebuie trecut în prospect.