Africa de Sud: Atletul Oscar Pistorius, arestat

Sportivul cu picioarele amputate, care a făcut senzaţie la Jocurile Olimpice de la Londra, este acuzat că şi-a împuşcat mortal iubita.

Atletul sud-african Oscar Pistorius a fost arestat.

Alergătorul cu picioare amputate, care a făcut senzaţie la Jocurile Olimpice de la Londra, este acuzat că şi-a împuşcat mortal iubita.

Circumstanţele celor întâmplate sunt, deocamdată, neclare. Una dintre ipoteze ar fi că sportivul a crezut că în casă s-ar afla un hoţ.

În vârstă de 26 de ani, Oscar Pistorius, supranumit Blade Runner, aleargă cu ajutorul a două proteze din fibră de carbon.

A fost primul sportiv cu ambele picioare amputate care a participat la o ediţie a Jocurilor Olimpice, anul trecut la Londra, unde a ajuns până în semifinalele probei de 400 de metri.

Africa de Sud are una dintre cele mai ridicate rate ale criminalității din lume. Mare parte din populaţie deţine arme pentru a se proteja de intruși.

BBC aminteşte că autorităţile au dispus, în ultimele luni, verificări atente înainte de atribuirea permiselor de port-armă. Ţara a fost zguduită, vara trecută, de violenţe stradale şi proteste muncitoreşti.

Locuinţa lui Oscar Pistorius este situată într-un complex rezidenţial luxos, de la marginea capitalei Pretoria.