Confidenţialitate

AFP: Noul coronavirus a ucis peste 2.000 de persoane în Europa

Pandemia de coronavirus numără peste 2.000 de cazuri mortale în Europa, cu 368 de decese înregistrate în 24 de ore în Italia, potrivit unui bilanţ întocmit de agenţia France Presse pe baza surselor oficiale.

În total, au fost înregistrate 2.291 de decese în Europa, majoritatea în Italia (1.809), ţara cea mai afectată după China, unde a apărut virusului.

Cu un total de 517 decese în ultimele 24 de ore, la un număr total de peste 52.400 cazuri confirmate de contaminare, Europa este continentul unde pandemia de coronavirus avansează cel mai rapid, notează AFP.

Pe zi ce trece, harta Europei este tot mai plină de cercuri roşii, care indică focare în creștere.

Spania înregistrează peste 6.000 de contagiaţi și 189 de decese.

Madridul, cel mai marcat de epidemie, a devenit un oraş fantomă. Soţia premierului spaniol a fost confirmat cu noul coronavirus, chiar dacă “se simte bine şi rămâne alături de soţul său la Palatul Moncloa”.

În Franţa, unde s-a depăşit numărul de 4.500 de îmbolnăviri, inclusiv 91 de decese, premierul Édouard Philippe a anunţat închiderea tuturor locurilor publice “neimportante”, de la magazine la restaurante până la lăcaşuri de cult. Festivalul de Film de la Cannes pare a fie în pericol. Pandemia nu a reuşit să oprească un nou protest al mișcării Vestele galbene.

În Germania, sunt aproape 4.200 de persoane infectate.

În Marea Britanie sunt 1.400 de cazuri și 35 de decese, forțând guvernul să reconsidere abordarea lejeră a epidemiei. Turneul de tenis de la Wimbledon şi Festivalul de Muzică Glastonbury, ambele programate în iunie, sunt amenințate.

Elveţia numără 1.350 de îmbolnăviri. Cantonul Ticino a închis baruri, restaurante şi magazine.

Cu 47 de cazuri, Rusia a decis ca, de luni, să limiteze zborurile cu Uniunea Europeană.

SUA a extins restricţia de călătorie pentru Marea Britanie şi Irlanda.