AFGANISTAN: Atac sinucigaș asupra unui convoi danez al NATO. Mai mulți civili ar fi fost răniți

Un atac sinucigaş a avut loc, duminică, în capitala afgană Kabul, asupra unui convoi danez aparţinând forţelor militare NATO. Mai mulţi civili au fost răniţi, însă nu au fost victime în rândul forţelor internaţionale.

Un purtător de cuvând al forţelor militare daneze a afirmat că este posibili să fi fost ucişi mai mulţi civili, dar oficialii afgani nu au raportat victime.

Oficialii de securitate au anunţat că au fost răniţi cinci civili, iar ministerul de interne a subliniat că este vorba de trei persoane.

Căpitanul William Salvin, purtător de cuvânt al misiunii de sprijin NATO, a confirmat că atacul a avut loc în momentul în care o echipă se afla la faţa locului pentru a recupera un vehicul.

Nu există victime în urma atacului”, a spus Salvin.

Soldaţii danezi făceau parte dintr-o echipă de securitate angajată pentru protecţia consilierilor care călătoreau către şi dinspre o academie militară afgană de lângă Kabul, potrivit Reuters.

Personalul NATO care călătoreşte merge de obicei în convoaie de trei, fiind înarmat pentru a putea rezista la cele mai puternice explozii.

Atacuri sinucigaşe din trecut provoacă de obicei victime în rândul civililor din apropiere. Adeseori personalul NATO merge pe scurte distanţe de lângă Kabul cu elicopterul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS