Afghanistan: 36 de teroriști ISIS, uciși în atacul cu MOAB – VIDEO

Un prim bilanț după lansarea super-bombei în estul Afghanistanului: 36 de membri ai grupării terosite Stat Islamic ar fi fost uciși.

Informația e prezentată de autoritățile de la Kabul, dar nu a fost deocamdată confirmată și de militarii americani.

Atacul de seara trecută, cu ”mama tuturor bombelor” – așa cum e supranumit dispozitivul de aproximativ 10 tone,  a avut drept țintă mai multe tuneluri are grupării jihadiste.

The Mother Of All Bombs – în traducere ”mama tuturor bombelor” – așa e supranumită bomba aruncată aseară de militarii americani în provincia Nangarhar, din estul Afghanistanului.

Super-bomba a fost testată pentru prima data în martie 2003, cu numai cateva zile inainte de inceputul razboiului din Irak.

Ieri, însă, a fost pentru prima dată când a fost utilizată pe câmpul de luptă.

Încă o operațiune de succes, suntem foarte, foarte mândri de militarii noștri. Toată lumea a știut exact ce face, operațiunea a fost autorizată”, a spus președintele american Donald Trump.

Atacul armatei americane a vizat mai multe trasee folosite de jihadiștii Statului Islamic. Este aceeași zonă unde un soldat american a fost ucis la sfarsitul saptamanii trecute in cursul unei operatiuni impotriva grupării teroriste.

”Am atacat mai multe tuneluri și grote pe care luptătorii ISIS le folosesc pentru a ataca armata americană și forțele afgane din zonă.  Noi luăm foarte în serios lupta împotriva ISIS, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe Sean Spicer.

Super- bomba a fost lansată dintr-o aeronavă a Comandamentului american de Operaţiuni Speciale.

Atacul a fost aprobat de generalul american John Nicholson, comandantul fortelor internationale din Afganistan.

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS