Confidenţialitate

Afecțiuni urologice la care chirurgia robotică este cea mai bună variantă

Astăzi vă prezentăm două afecțiuni urologice la care chirurgia robotică este cea mai bună variantă chirurgicală pentru pacient.

În cancerul renal, intervenția chirurgicală este prioritară, întrucât este este rezistent la chimioterapie și greu de descoperit în faze incipiente.

Până acum, în chirurgia deschisă clasică, se scotea și rinichiul odată cu tumora, însă, cu ajutorul chirurgiei robotice, tumora poate fi izolată, fără a afecta rinichiul. Funcția renală este astfel salvată, iar riscul de a dezvolta insuficiență renală pe termen mediu și lung – drastic redus.

Intervențiile chirurgicale robotice sunt indicate și în cazul cancerului suprarenal, mai ales datorită capacității sporite a chirurgului de a delimita tumora de țesuturile sănătoase și a eliminării oricărui tremur al mâinii medicului cu ajutorul robotului Da Vinci Xi.

Glandele suprarenale – situate deasupra rinichilor – au un rol important în coordonarea capacității organismului de a răspunde la stres. Afectate de tumori canceroase, acestea secretă cantități crescute de cortizol, respectiv adrenalină.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.