Afaceristul Ioan Neculaie a fost arestat preventiv

Curtea de Apel Brașov a decis în această dimineață arestarea preventivă a afaceristului Ioan Neculaie.
Procurorii au contestat decizia luată de Tribunal la sfârșitul lunii trecute, prin care omul de afaceri fusese pus sub control judiciar, iar astăzi au avut câștig de cauză în fața instanței.
Patronul lui FC Brașov este anchetat pentru evaziune fiscală, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani.

Ioan Neculaie este acuzat de evaziune fiscală, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani.

În același dosar sunt anchetați fostul director economic al grupului Prescon, Florin Păunescu – șef al Gărzii Financiare Brașov înaintea lui Vasile Bilingschi al cărui nume se regăsește în acest dosar.
Bilingschi – şef al Oficiului pentru Jocuri de Noroc din ANAF, l-ar fi ajutat pe Neculaie „să dea o aparenţă de legalitate” operaţiunilor contabile pe care le făcea în cadrul firmelor sale. Prejudiciul în acest caz ridicându-se la 40 de milioane de lei

Ioan Neculaie este patronul şi finanţatorul clubului FC Braşov. Clubul a intrat în insolvenţă în martie anul trecut şi în prezent se judecă planul de reorganizare a societăţii.

În noiembrie 2012, Neculaie a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă, după ce un muncitor a murit pe platforma fabricii de camioane Roman, fabrica neavând autorizație pentru respectivele lucrări, iar măsurile de protecția muncii nefiind îndeplinite.

Neculaie a mai fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare în 2011, într-un caz legat de încălcarea proprietăţii omului de afaceri Ioan Olaru pe un teren din Poiana Braşov.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS