Confidenţialitate

Aerosmith încheie cariera de anul viitor

Trupa Aerosmith nu va mai cânta împreună, după un turneu de adio ce va avea loc anul viitor. Solistul Steven Tyler, în vârstă de 68 de ani, a confirmat informația însă nu vrea să fie privită ca pe o destrămare a trupei.

În paralel însă, colegul său de trupă, chitaristul Joe Perry a început deja să-şi facă planuri pentru o carieră după Aerosmith – alături de actorul Johnny Depp şi rockerul Alice Cooper cu care a format The Hollywood Vampires, care a și concertat vara aceasta la București.

Steven Tyler a intrat prin telefon în emisiunea The Howard Stern Show la începutul săptămânii pentru a discuta despre viitorul său album solo cu muzică country şi a spus gazdei radioului că se încheie colaborarea cu supergrupul rock.

“Ador trupa asta, pe bune, şi vreau să elimin orice îndoială în legătură cu acest aspect”, a declarat solistul, adăugând “vom realiza un turneu de adio pentru că este timpul”. Apoi a ironizat anumite formaţii precum The Who sau Kiss, ale căror turnee de rămas bun le-a lipsit caracterul definitiv, glumind că ultimul turneu Aerosmith va dura, “probabil pentru totdeauna”.

Într-un interviu acordat în luna mai publicaţiei Rolling Stone, Steven Tyler a făcut aluzie la planurile sale, declarând: “Voi susţine 30 de show-uri solo din mai până în august şi-apoi, în 2017 vom încheia cu Aerosmith. Vom susţine probabil un turneu de rămas bun. Uite, există două trupe care încă au membrii originari: noi şi Rolling Stones. Sunt recunoscător pentru asta. Eu sunt entuziasmat, indiferent că vom face un turneu de adio sau că vom intra în studio pentru un nou album”.

Aerosmith a luat naștere în 1970 în Boston, Massachusetts, iar Steven Tyler este de la început în formație.

Printre cele mai cunoscute piese de succes ale Aerosmith se numără “Walk This Way”, “Cryin'”, “Janie’s Got A Gun”, “Dude (Looks Like A Lady)”, “Dream On” şi “I Don’t Wanna Miss A Thing”.

Trupa a fost recompensată cu patru premii Grammy, zece MTV Video Music Awards şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2001, în timp ce, în 2005, s-a clasat pe poziţia 57 în topul 100 al celor mai mari artişti ai tuturor timpurilor realizat de revista Rolling Stone.

Și publicul din România s-a bucurat de un concert al formației, în 2010, când a cântat la București.