Aeroportul Iași are un nou terminal

Un nou terminal de 3.600 de metri pătraţi a fost inaugurat la Aeroportul Iaşi. A costat 11 milioane de euro. Din decembrie va fi introdusă o nouă cursă, spre Istanbul, pe lângă cele anunţate deja spre Bucureşti, Paris, Londra, Roma şi Munchen.

Noul terminal, al treilea, are o suprafaţă de aproape 3.600 de metri pătraţi, are şase birouri check-in şi va asigura o capacitate de procesare de 320 de pasageri pe oră. Acesta va deveni complet operaţional pe 25 octombrie.
Lucrările au început în luna martie a acestui an, valoarea investiţiei, realizată din bani europeni, fiind de 11 milioane de euro.
Conducerea aeroportului ieşean estimează că la finalul acestui an traficul va atinge 350.000 de pasageri, iar anul viitor va depăşi 500.000 de persoane.

La inaugurarea noului terminal au participat câteva sute de persoane, între care oficialităţi locale şi judeţene, parlamentari, şefi de instituţii, dar şi localnici. De asemenea, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, a ţinut o scurtă slujbă. El precizat că aeroportul ieşean va putea fi utilizat şi de cetăţeni din Republica Moldova.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS