Confidenţialitate

Aeroportul din Rio de Janeiro ia numele unei militante împotriva violenței domestice

De ziua internaţionlă a femeii, aeroportul din Rio de Janeiro își schimbă simbolic numele miercuri, pentru a aduce un omagiu unei militante emblematice împotriva violenței domestice, potrivit AFP.

Între 8 și 18 martie, numele Antonio Carlos Jobim, vedetă a Bossa Nova, va fi înlocuit cu Maria da Penha, a anunțat marți purtătoarea de cuvânt a aeroportului Bianca Ferreira.

De asemenea, pe 8 martie, două zboruri ale companiei aeriene GOL vor zbura cu echipaje în întregime feminine, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Maria da Penha Maia Fernandes este un simbol al Braziliei. Farmacista a supraviețuit brutalităților la care a fost supusă de soțul ei, reușind să scape cu viață după ce a fost împușcată și electrocutată.

Devenită paraplegică, ea a obținut condamnarea soțului ei la opt ani de închisoare, iar în 2006 o lege care prevede pedepse mai dure pentru cei care comit violențe domestice a primit numele ei.

“Vrem să-i dăm o mai mare vizibilitate acestei cauze și să provocăm o dezbatere asupra unor teme precum drepturile femeilor, profitând de marele trafic cotidian de pasageri în terminalele noastre”, a explicat aeroportul într-un comunicat.