Confidenţialitate

Aeroportul de la Brașov a fost inaugurat oficial | AUDIO + FOTO

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav a fost inaugurat astăzi, în sunet de fanfară. Primul avion care a aterizat aici a fost o aeronavă TAROM în care s-au aflat, între alții, fostul premier Nicolae Ciucă și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

La ora 8 și 10 minute, adică după o jumătate de oră de la decolarea din București a aterizat pe aeroportul din Brașov avionul TAROM care i-a avut la bord pe președintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ambasadorii Franței și Marii Britanii la București și mai mulți demnitari. Momentul a fost marcat prin muzică de fanfară. De la eveniment, nu a lipsit  soborul de preoți.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Proaspăt desemnat ministru al Dezvoltării, Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov a vorbit despre un vis implinit al brașovenilor iar fostul premier Nicolae Ciucă a vorbit despre avantajele economice pe care le va aduce brașovenilor noul aeroport:

Prima aeronavă de pasageri care a aterizat la Brașov a fost pilotată de Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu. Acesta din urmă a primit titlul de cetățean de onoare al județului Brașov.

Odată cu inagurarea aeroporului, se dă startul curselor către Europa. Iar primul zbor comercial are loc pe ruta Brasov- Stuttgart.

Foto: Facebook / Rusu Sebastian Mihai