Aeroportul Ataturk a fost redeschis; zborurile către și dinspre Istanbul, anulate de pe aeroportul Henri Coandă

Aeroportul internaţional Ataturk, din Istanbul, a fost redeschis, iar prima cursă a aterizat deja după tentativa eşuată de lovitură de stat de azi noapte. Autorităţile au anunţat că aeroportul se află sub controlul militarilor loiali Guvernului. Turkish Airlines a trimis un ocmunicat prin care spune că a reluat operațiunile pe aeroportul Ataturk.

De altfel, pe aeroportul Henri Coandă au fost suspendate cursele aeriene din și spre Istabul. Cele care urmează să sosească la 8.30 și 11.55 au fost anulate. La fel și 3 curse care ar fi trebuit să plece la orele 5.55, 8. 30 și 10 în această dimineață.

În Turcia, situația este încă neclară privind cine deține controlul asupra puterii, după ce aseară a avut loc o tentativă de lovitură de stat. O facțiune militară l-a luat ostatic pe șeful forțelor majore și a încercat să preia controlul asupra țării. Avioane de luptă au fost văzute zburînd la altitudine joasă în capitala Ankara. Pe străzile din Istanbul și Ankara au fost aseară confruntări violente între militanții rebeli și cei controlați de stat, iar tancuri au fost scoase pe străzi.

Până acum, bilanțul indică 60 de persoane ucise și peste o sută rănite.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS