Confidenţialitate

Adrian Sanda, arestat pentru 29 de zile în dosarul Titlurilor de Revoluționar

Fostul secretar de stat Adrian Sanda a fost arestat pentru 29 de zile în dosarul falșilor revoluționari. Alături de el au mai fost arestați Denisa Corina Tănase, Cristina Valentina Cechi şi Mihail Valentin Gadină.

În același dosar, Andreea Dragomir, a fost arestată la domiciliu.

Un alt complet al Curţii de Apel Bucureşti a decis arestarea inculpaţilor Gheorghe Neagu şi Ionel Iosef. Ambele decizii ale Curţii de Apel Bucureşti pot fi contestate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 48 de ore.

Fostul secretar de stat Adrian Sanda, Denisa Corina Tănase şi Cristina Valentina Cechi sunt acuzaţi de patru infracţiuni de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi o infracţiune de abuz în serviciu.

La rândul său, Mihail Valentin Gadină este acuzat de două fapte de trafic de influenţă, în timp ce Andreea Dragomir este acuzată de o faptă de trafic de influenţă.

Gheorghe Neagu este acuzat de cinci fapte de trafic de influenţă iar Ionel Iosef este acuzat de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (sub forma instigării). Acesta solicita sume de bani de la revoluționarii din Brașov pentru a interneveni la angajații SSPR şi CPRD.

Ionel Iosef, preşedinte al unei asociaţii de revoluţionari din Bucureşti, el şi-ar fi exercitat influenţa atât asupra Denisei Corina Tănase, cât şi asupra Andreei Dragomir, angajat al CPRD, mai arată procurorii.

 

În acelaşi dosar, anchetatorii au luat măsura controlului judiciar faţă de Ciprian Albert Arănuşi, pentru trafic de influenţă, Ştefan Păduraru, pentru cumpărare de influenţă, Cristian Adam, pentru cumpărare de influenţă (sub forma complicităţii), George Avram şi Ioan Blaga, pentru cumpărare de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.