Adrian Duicu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti ramane in arest preventiv (AUDIO)

În referatul procurorilor anticorupţie, prin care aceştia cereau prelungirea arestului, sunt prezentate discuții între Duicu și Adrian Bădescu, consilier în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, în legătură cu numirea Elisabetei Ponea – soţia şefului IPJ Mehedinţi – într-o funcție de conducere la Parchetul Înaltei Curţi sau la DNA. Mai mult, propunerea în cazul procuroarei a fost înaintată CSM de către ministrul Justiției.

Potrivit procurorilor DNA, pe 8 iulie 2013, Adrian Duicu l-a sunat pe Adrian Bădescu, de la Cancelaria Prim-ministrului și președinte al TSD Mehedinți, căruia i-a spus să-i transmită lui Vlad Stoica, șef al Cancelariei Prim-ministrului, ca acesta din urmă să-i ducă premierului CV-ul numitei Elisabeta Ponea.

In cadrul discuției, Adrian Duicu a convenit cu Adrian Bădescu ca acesta să-i spună șefului Cancelariei premierului că primii doi s-ar fi întâlnit și că nu au discutat aceste aspecte ”sensibile” la telefon.

Procurorii mai arată că, ulterior, în aceeași zi, Adrian Duicu l-a contactat pe Vlad Stoica, pentru a se asigura că Adrian Bădescu i-a transmis ”mesajul”.

Pe 11 iulie 2013, Adrian Duicu a mai purtat o discuție telefonică pe aceeași temă cu Adrian Bădescu. DNA precizeaza că pe 2 septembrie Duicu i-a transmis lui Ștefan Ponea un mesaj SMS cu următorul conținut: ”Zilele.astea.o.sa.fie.contactata.sotia.ta”.

În referatul DNA se arată că pe 4 septembrie 2013 Ministerul Justiției a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea ca numita Elisabeta Ponea să fie numită în funcția de procuror șef al Secției Judiciare a Direcției Naționale Anticorupție.