Confidenţialitate

Adrian Câciu: Prețurile pentru asigurările RCA ar putea fi plafonate timp de 6 luni | AUDIO

Prețurile pentru asigurările auto obligatorii ar putea fi plafonate timp de 6 luni spune ministrul de Finanțe, Adrian Câciu. Numai că măsura e luată în calcul după noul val de scumpiri.

O decizie privind plafonarea prețurilor urmează să fie luată după ce joi Autoritatea de Supraveghere Financiară ar urma să prezinte rezultatele controlului făcut la compania Euroins, liderul pieţei RCA.

Practic, ar urma să vină cu date privind situația societății, dacă este sau nu solvabilă. Ministrul de Finanțe așteaptă acum calculele ASF.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu:

„În context de profit maximal realizat anul trecut de către compania de asigurări, cred că trebuie să ducem prețurile într-o zonă de decență pentru consumatori că asta e cel mai important. Dacă Guvernul va fi necesar să intervină, am spus, pe baza unor calcule care să le facă ASF-ul, vom interveni.

-S-ar putea aplica pe o periooadă determinată, de câteva luni?

Automat este o intervenție limitată în timp, ceea ce trebuie să vedem în timpul celor 6 luni este și structurare dacă vreți în sensul pozitiv al pieței de asigurări, să avem mai mulți jucători, poate noi norme de reglementare a pieței respective.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Temeri că și compania EUROINS ar putea intra în insolvență au fost exprimate recent de guvernanți. Premierul a spus că a discutat cu președintele Autorității de Supraveghere Financiară despre situația de la Euroins și a precizat că se caută soluții pentru o eventuală preluare a clienților, dacă va fi necesar.

Foto: Shutterstock

Citește și: Concluziile raportului de control al ASF la Euroins vor fi prezentate joi | AUDIO