Confidenţialitate

Administrația unui oraș suedez a „angajat” ciori pentru a aduna de pe străzi resturile de țigară

Autoritățile dintr-un oraș din Suedia au găsit o modalitate prin care să economisească banii destinați colectării resturilor de țigară aruncate pe stradă: ciorile.

Într-un oraș din Suedia, Södertälje, autoritățile au găsit o modalitate mai puțin costisitoare pentru colectarea resturilor de țigară: ciorile.

Acestea adună mucurile de țigară și le depozitează într-o mașină special proiectată de o firmă din orașul suedez. În schimbul fiecărui rest de țigară, ciorile primesc puțină mâncare, scrie The Guardian.

Administrația orașului plătește 1,6 milioane de lire sterline pentru curățarea străzilor. Firma care a venit cu această idee a explicat că prin folosirea ciorilor se poate economisi cel puțin 75% din costurile implicate pentru strângerea resturilor de țigară. Anual, pe străzile Suediei sunt aruncate peste un miliard de resturi de țigări – număr ce reprezintă 62% din totalul deșeurilor.

Totuși, suedezii au explicat că folosirea ciorilor pentru această activitate este un proiect pilot.

Sursa foto: Unsplash / David Maginley

Citește și: Canada: Protest al șoferilor de camion față de vaccinarea anti-Covid, obligatorie pentru a trece graniţa terestră în SUA | VIDEO

Autor: Carmen Zanfir