Confidenţialitate

Administrația Prezidențială: Klaus Iohannis a inițiat demersurile pentru pensionare pentru limita de vârstă. Cererea, depusă încă din luna februarie | AUDIO

Administrația Prezidențială confirmă pentru Europa FM că șeful statului a inițiat demersurile prevăzute de legislația în vigoare pentru depunerea dosarului de pensionare pentru limita de vârstă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu (ISJ), Constantin Dincă, a declarat, de-asemenea, pentru Europa FM, că cererea fost depusă încă din luna februarie. Informația a fost făcută publică de-abia acum – spune el – pentru că acum a fost întrebat de jurnaliști despre acest subiect.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu (ISJ), Constantin Dincă: „Domnul președinte Klaus Iohannis a depus cerere pentru pensionare la limită de vârstă către unitatea de învățământ unde are postul ca titular, iar unitatea de învățământ a înaintat tabelul cu toate persoanele care au cerut această pensionare și cererile aferente, printre care și cererea depusă și de președintele Klaus Iohannis”. 

Liliana Nicolae, Europa FM:Când a fost depusă această cerere?”

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu (ISJ), Constantin Dincă: „În februarie”.

Liliana Nicolae, Europa FM:Și de-abia acum a fost aprobată?”

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu (ISJ), Constantin Dincă: „Acum am fost întrebat eu direct”.

Liliana Nicolae, Europa FM:De când va fi locul vacant?”

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu (ISJ), Constantin Dincă: „Locul este vacant începând cu 1 septembrie, pentru că unitatea de învățământ îl are trecut pe centralizatorul Inspectoratului Școlar ca post vacant pentru concurs”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Sibiu, Klaus Iohannis se regăsește pe lista cu persoanele care au solicitat pensionarea la limită de vârstă.

Postul pe care Klaus Iohannis îl ocupa, ca profesor de Fizică de la Colegiul Brukenthal din Sibiu, cu predare în limba germană, va fi vacant de la 1 septembrie. La acea dată postul va fi scos la concurs. El a fost blocat pentru Klaus Iohannis încă din 2020, când acesta a câștigat primul mandat de primar al Sibiului.

Sursa foto: Presidency.ro

Citește și: Părintele care își crește singur copiii nu poate fi obligat de angajator la ture de noapte. Proiectul de lege, adoptat de Camera Deputaților | AUDIO