Administrația Penitenciarelor – anchetă pentru a stabili dacă Alexandru Vișinescu a fost agresat

Administrația Națională a Penitenciarelor face o anchetă pentru a stabili dacă fostul torționar Alexandru Vișinescu a căzut și s-a lovit sau a fost agresat.

Alexandru Vișinescu a fost internat la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, cu fracturi costale şi ruptură de splină.

Reprezentanţii penitenciarelor spun că cel mai probabil fracturile au fost cauzate de cădere, nu de vreo agresiune, pentru că era internat la Spitalul Penitenciarului Jilava, nu într-o celulă din închisoare.

Pentru ca lucrurile să fie lămurite, șeful Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarului, Sorin Dumitrașcu, susține că se face o anchetă.

Alexandru Vişinescu a fost internat la Spitalul Bagdasar Arseni din București, cu coaste fracturate și ruptură de splină.

În spitalul penitenciarului Jilava se aflau, la momentul incidentului, tot deținuți în vârstă, astfel că este puțin probabil ca Vișinescu să fi fost agresat.

Surse apropiate anchetei au precizat, de asemenea, că starea de sănătate a tortionarului nu este gravă, acesta urmând să fie dus înapoi în spitalul închisorii.

În vârstă de 93 de ani, fostul comandant de penitenciar din perioada comunistă a fost condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru crime împotriva umanităţii si se află dupa gratii din 2015.

El este primul comandant de penitenciar din perioada comunistă trimis în judecată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS