Administrația METEO: COD PORTOCALIU de ninsori si viscol in Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Braila, Buzau si Ialomita / Posibil Cod rosu de viscol – luni

Mâine ar putea fi emis cod roșu de viscol în anumite regiuni, în funcție de evoluția vremii, având în vedere că este posibil ca viteza vântului să depășescă viteza de 90 km/h. La Ministerul de Interne s-a reunit Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Videoconferința cu prefecții este coordonată de vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul de Interne. Participă directorul ANM, Ion Sandu și secretarul de stat Raed Arafat.

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică dimineață o avertizare COD PORTOCALIU de ninsori.

Vizate sunt, de la ora 20.00, județele Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău și Ialomița.

De asemenea, de Codul portocaliu sunt vizate și zonele montane ale județelor Argeș, Dâmbovița și Prahova.

Cantitãţile de precipitaţii vor depãşi izolat 40-50 l/mp.

Vântul va avea rafale de peste 70 – 80 km/h iar vizibilitatea va scãdea sub 50 de metri.

Atenționarea este valabilă până luni seară, la ora 20.00.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarat în timpul ședinței Comitetului Național pentru Siutații Speciale de Urgență că în județele Buzău, Ialomița și Vrancea să fie instituit, luni, Cod Roșu de viscol, dacă vântul va depăși viteza de 90 de km/h.

De asemenea, de duminică seară, de la ora 20.00, alte 26 de județe – mai puțin cele din nord- vestul țării – se vor afla sub Cod galben de ninsori.

Va ninge, vor fi lapovițe și se va depune polei.