Adio copii legalizate și drumuri după cazierul judiciar

Românii nu vor mai fi puși pe drumuri pentru a cere eliberarea unui cazier judiciar. Instituțiile care solicită un astfel de document vor apela direct la poliție.

Este doar una dintre măsurile pe care guvernul le-a adoptat marți, pentru a reduce birocrația, a anunțat premierul Dacian Cioloș.

Acest cazier judiciar se va solicita doar între instituții în așa fel încât cetățeanul nu va mai trebui să se plimbe între ghișee, să scoată cazierul judiciar pe o hârtie de la un ghișeu și să-l depună la alt ghișeu. Apoi, în relația cu Fiscul va exista posibilitatea plăților prin card, atât la ghișeele ANAF cât și la trezorerie pentru diferite dări sau obligații financiare”, a declarat premierul Dacian Cioloș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Și copiile legalizate vor fi eliminate, a adăugat premierul.

Această legalizare se va face conform cu originalul de către funcționarii care solicită  aceste documente în așa fel încât nu vor mai trebui cheltuieli suplimentare sau să punem oamenii în plus pe drumuri pentru chestiuni care se pot face și mai simplu”.

”Copiile după buletin, care se solicită la foarte multe dosare, ele vor putea fi trimise și prin email. În termen de 30 de zile, instituțiile publice au obligația să anunțe adresa de email la care se vor putea transmite aceste documente atunci când ele sunt solicitate”, a subliniat Dacian Cioloș.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Dacian Cioloș spune că în perioada următoare guvernul va monitoriza dacă schimbările aprobate vor fi puse în practică de instituțiile statului.

 

18 ordonanțe pe ordinea de zi a Guvernului

Premierul Dacian Cioloş afirmă că pe ordinea de zi a şedinţei Executivului se află multe ordonanţe de urgenţă pentru că “s-a intrat într-o fază de livrare a rezultatelor”, explicând că a fost nevoie să treacă mai multe luni în care miniştrii să înţeleagă “unde au pus picioarele şi ce trebuie făcut”.

Astăzi (marţi-nr.) o să avem o întâlnire mai consistentă pentru că s-au adunat mai multe proiecte de acte normative. Sigur, unii se întreabă: <<De ce s-au adunat acuma?>> Pur şi simplu pentru că intrăm într-o fază de livrare a rezultatelor. Aşa cum am mai spus-o de la începutul mandatului, am avut nevoie de câteva luni în care să înţelegem unde am pus picioarele şi ceea ce trebuie făcut“, a spus premierul la începutul şedinţei Guvernului.

El a amintit că Executivul a mai emis acte normative până în prezent, dar acum se vor aborda obiectivele stabilite în programul de guvernare.

Au mai fost şi până acum acte normative, ordonanţe de urgenţă care să rezolve probleme punctuale, începem să intrăm şi în decizii mai consistente care sunt rezultatul acestor luni de activitate în ministere, acte normative care ne permit să punem în aplicare idei şi obiective pe care le-am fixat şi prin programul de guvernare“, le-a spus Dacian Cioloş membrilor Guvernului.

El le-a cerut miniştrilor şi echipei de comunicare să prezinte public “în detaliu” fiecare act normativ în zilele următoare.

Un număr de 18 ordonanțe de urgență se află pe agenda ședinței de Guvern de marți, ultima înaintea vacanței parlamentare, în condițiile în care Parlamentul a decis limitarea domeniilor în care guvernul va putea emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS