Confidenţialitate

Adina Pintilie, în juriul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin

Adina Pintilie, regizoarea lungmetrajului „Nu mă atinge-mă” (”Touch Me Not”), care a cucerit Ursul de Aur la Berlinală și premiul pentru debut în 2018, face parte din juriul internaţional al celei de-a 71-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, au anunțat organizatorii.

Din juriu mai fac parte regizorul iranian Mohammad Rasoulof, regizorul israelian Nadav Lapid, regizoarea maghiară Ildiko Enyedi, regizorul italian Gianfranco Rosi, regizoarea din Bosnia şi Herţegovina Jasmila Zbanic.

La ediţia de anul acesta nu va exista un preşedinte al juriului.

Festivalul se va desfăşura în două etape, din cauza pandemiei de coronavirus: ”Industry Event”, se va desfăşura în perioada 1-5 martie, iar ”Summer Special”, va avea loc cu participarea publicului în intervalul 9-20 iunie. În cadrul ”Industry Event”, va fi prezentată selecţia peliculelor din secţiunile festivalului pentru profesioniştii din industria de cinema şi presa acreditată. Peliculele vor fi prezentate publicului în cadrul ”Summer Special”.

Juriul internaţional va decide premiile pentru secţiunile Competition, Berlinale Shorts, Encounters şi Generation şi vor anunţa câştigătorii în timpul Industry Event. Ceremonia de decernare va avea loc în faţa publicului cu prilejul evenimentului Summer Special, în iunie.

”Sunt fericit şi onorat că şase cineaşti pe care îi admir foarte tare au acceptat cu entuziasm invitaţia noastră de a lua parte la această ediţie unică. Aceştia reprezintă nu doar modalităţi diferite de a face filme intransigente şi de a crea poveşti îndrăzneţe, ci şi o parte din istoria Berlinalei. În acest moment, este un fapt semnificativ şi reprezintă un semn important de speranţă că laureaţii Ursului de Aur vor fi la Berlin şi vor viziona filme într-o sală de proiecţii, încercând să găsească o modalitate de a-şi sprijini colegii”, a spus directorul artistic al festivalului, Carlo Chatrian.