Adina Pintilie, despre „Touch Me Not”: „Filmul asta încearcă să pună sub semnul întrebării ideile preconcepute pe care le avem despre intimitate”

Lungmetrajul „Nu mă atinge-mă” (”Touch Me Not”) a cucerit Ursul de Aur la Berlinală și premiul pentru debut, sâmbătă seara.

”Filmul asta încearcă să pună sub semnul întrebării ideile preconcepute pe care le avem despre intimitate. (…) A fost un proces foarte îndelungat, am lucrat șapte ani la proiectul acesta și cu personajele am lucrat foarte strâns patru ani, un mix dintr-ăsta de materiale foarte reale din viața lor personală, întâlniri între personaje reale și personaje ficționale, jurnale filmate pe care le-am ținut de-a lungul timpului cu personajele, a fost un proces foarte interesant, n-a fost o filmare propriu-zisă, a fost mai degrabă un proces de cercetare artistică, dacă vreți”, a mărturisit Adina Pintilie într-un interviu pentru Digi24.

„Nu mă atinge-mă”, scris şi regizat de Adina Pintilie, este o investigaţie asupra dorinţei cronice a omului de atingere, de contact, în diversele sale faţete. O femeie şi doi bărbaţi, în căutarea intimităţii. Singurătăţile lor se întâlnesc din întâmplare sau nu, într-o încercare deznădăjduită de a avea contact.

Într-un interviu pentru „Weekend Adevărul”, Adina Pintilie a vorbit despre ce înseamnă proiectul său, explicând că se aşteaptă  ca  „Nu mă atinge-mă” (”Touch Me Not”) să genereze dezbateri.

“Filmul creează o experienţă emoţională, fiziologică, mai degrabă, decât intelectuală sau raţională. Cumva cu asta lucrează filmul, cu zone care sunt foarte personale, emoţionale pentru fiecare dintre noi.

De asta cred că experienţa pe care o s-o aibă spectatorul cu acest film o să fie foarte subiectivă şi diferită, de la privitor la privitor, în funcţie de ce corzi atinge sau de ce butoane apasă. În ce mă priveşte, în primul rând, filmul e o călătorie pe care am făcut-o împreună cu nişte oameni superbi care au avut un curaj extraordinar să împărtăşească cu noi, cu camera, să ne ofere accesul ăsta la viaţa lor intimă.

Sper, când vom face o proiecţie şi în România, să reuşim să aducem şi personajele”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS