Adam Sandler, sărbătorit în Deşteptarea

Sărbătoritul nostru de astăzi, Adam Sandler a lucrat, la începutul anilor ’90, pentru celebra emisiune Saturday Night Live.

George Zafiu şi Vlad Petreanu au încercat să-i ajute pe ascultătorii Europa FM să ghicească sărbătoritul zilei, prezentat în rubrica ‘Născut de ziua lui’, cu ajutorul unei înşiruiri de indicii deloc greu de urmărit:

‘Trebuie să ne spuneţi numele unui actor care a apărut în Click. Şi nu doar că a apărut, a fost plătit ca să apară! Nu vorbim însă de Click! – tabloidul autohton, ci de filmul din 2006, în care personajul principal foloseşte o telecomandă şi îşi derulează înainte şi înapoi părţi din viaţă. Ca o coincidenţă, vă mai spunem, că în debutul carierei, a apărut într-un concurs difuzat de MTV, care se chema Telecomanda.

Sărbătoritul nostru de astăzi a lucrat, la începutul anilor ’90, pentru celebra emisiune Saturday Night Live. Antrenamentul într-ale comediei şi l-a făcut în anii studenţiei, când ţinea show-uri de stand-up în cluburile din campus.

Ne-a smuls câte un zâmbet, daca nu chiar ne-a determinat să râdem în hohote, în filme precum You Don’t Mess with the Zohan, Anger Management sau Grown Ups.

Vocea lui se-aude şi-n filmul de animaţie Hotel Transylvania.

Un ultim indiciu: Actorul din That’s my boy şi Big Daddy este prieten cu John McEnroe, tenismenul având trei apariţii în filmele celui poreclit Sandman (un soi de Moş Ene de la noi)’.

Adam Sandler se află în topul actorilor cu cele mai mari venituri în 2013, de 36,5 milioane de dolari. Dar tot Adam Sandler ocupă prima poziţie şi în topul celebrităţilor plătite exagerat la Hollywood, în raport cu veniturile aduse de filmele în care au jucat, potrivit unui clasament realizat de Forbes.

Potrivit estimărilor revistei Forbes, cele mai recente trei filme în care a jucat Adam Sandler (‘Jack şi Jill’, ‘Băiatu’ tatii/ That’s My Boy’ şi ‘Hotel Transilvania’) au generat încasări medii de doar 3,40 de dolari pentru fiecare dolar cu care a fost plătit starul.