Confidenţialitate

Acuzații la adresa lui Trump, în cartea fostului său consilier pentru securitate | AUDIO

Noi acuzaţii la adresa preşedintelui american Donald Trump.

Fostul său consilier pentru securitate naţională, John Bolton, îl acuză că a căutat ajutorul preşedintelui chinez Xi Jinping pentru a fi reales în funcţie.

Bolton a publicat informaţia într-o carte de memorii, din care presa americană a publicat fragmente.

Volumul de memorii al lui John Bolton, fost consilier pentru securitate naţională la Casa Albă, se numeşte „The Room Where It Happened”Camera în care s-a întâmplat – şi urmează să fie scos la vânzare săptămâna viitoare.

Administraţia Trump încearcă să blocheze însă în justiţie lansarea cărţii.

Portretul lui Donald Trump în acest volum nu este deloc măgulitor.

Dincolo de faptul că a cerut ajutorul Chinei pentru a fi reales, potrivit lui Bolton, Donald Trump i-ar fi spus liderului de la Beijing că ar trebui să continue cu programul de încarceare a etnicilor uiguri, iar informaţia a apărut chiar în ziua în care Trump a semnat o lege care ar pedepsi China pentru abuzurile la adresa acestei minorităţi.

Apoi, Trump ar fi vrut să retragă SUA din NATO, dar nu oricum, ci cu un anunţ spectaculos la televizor.

Odată, ar fi întrebat dacă Finlanda face parte din Rusia, altă dată, într-o discuţie cu fostul premier britanic Theresa May s-a arătat surprins că Regatul Unit este o putere nucleară, iar în altă ocazie a spus consilierilor că ar fi grozav să invadeze Venezuela.

John Bolton mai scrie că mulţi dintre consilierii apropiaţi ai lui Trump îl dispreţuiau, în privat spuneau despre el că vorbeşte prostii şi că abia aşteaptă să nu mai lucreze în subordinea lui.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ani Sandu