Acuzații de corupție în Brazilia. Președintele ar fi aprobat mituirea unui martor într-un dosar

Acuzații de corupție la cel mai înalt nivel în Brazilia: președintele țării, Michel Temer, ar fi aprobat mituirea unui martor într-un dosar important.

Jurnaliștii brazilieni susțin că, în schimbul unor plăți consistente, acesta nu a dezvăluit informații importante într-un caz de corupție.

În replică, președintele brazilian a negat aceste acuzații. Chiar și așa, acestuia i s-a cerut demisia în stradă în orașe precum Sao Paulo şi Brasilia.

Presa din Brazilia susține că președintele țării ar fi aprobat plăţi consistente pentru a cumpăra tăcerea unui martor esenţial dintr-un dosar de corupţie.

Mai exact, Michel Timer a autorizat plăţi ilegale pentru mituirea fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor. 

Acesta din urmă a fost condamnat în martie pentru spălare de bani și evaziune fiscală și e considerat martor-cheie pentru denunțarea și altor persoane importante.

Acuzaţiile lansate împotriva preşedintelui brazilian au generat revoltă în întreaga ţară.

Oamenii i-au cerut demisia în stradă, iar opoziția vrea organizarea de alegeri anticipate și punerea sub acuzare a liderului de stat.

Este pentru prima dată când preşedintele brazilian este implicat direct într-o investigaţie anticorupţie, după ce a jucat un rol cheie în demiterea fostei preşedintă Dilma Rousseff.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS