Confidenţialitate

Actriţa Sophia Loren, la aniversare

Un sex-simbol al anilor ’60, legendara actriţă italiană Sophia Loren a „frânt“ inimi pe bandă rulantă, iar la mai mult de jumătate de secol distanţă de perioada sa de glorie, Sophia Loren continuă să întoarcă toate privirile.

Fiica nelegimită a unei napolitance, Sofia Viliani Scicolone s-a născut pe 20 septembrie 1934.

„Cel mai urât bebeluş din lume“, aşa cum a fost descrisă de moaşa sa la naştere, Sofia avea să devină una dintre cele mai frumoase şi apreciate actriţe din toate timpurile.

În 1950, diva italiană, pe atunci în vârstă de 15 ani, a pornit, alături de mama sa, spre Roma, cu un bagaj de ambiţii măreţe. Un an mai târziu, frumoasa adolescentă obţinea primul său rol, în filmul, „Quo Vadis“, nominalizat de nu mai puţin de opt ori la premiile Oscar.

„The Pride and the Passion“, filmul din 1957, a adus-o pe Sophia Loren alături de Cary Grant şi Frank Sinatra – „trei actori magistrali într-un film tensionat, captivant şi plin de suspans“, după cum îi descriu editorii de la „The Hollywood Reporter“.

Sophia Loren a lansat volumul autobiografic „Yesterday, Today and Tomorrow – My Life“, în care vorbeşte, printre altele, şi despre relaţiile pe care le-a avut cu mai mulţi bărbaţi din industria cinemtografică

Așadar Sophia Loren va rămâne în istorie drept o actrita fabuloasa, care a cucerit pentru totdeauna, cu prestatiile ei magistrale, doua cinematografii, anume cea italiană şi cea americană.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

FOTO: Andrea Raffin/ Shutterstock