Confidenţialitate

Actrița Salma Hayek împlinește astăzi 50 de ani -VIDEO

Actrița Salma Hayek s-a născut pe 2 septembrie 1966 și a crescut în Coatzacoalcos, Veracruz, Mexic.

În 1991 s-a mutat la Los Angeles, unde 18 luni a luat lecții de limba engleză, în timp ce și-a exersat aptitudinile actoricești cu profesoara de dramă Stella Adler.

Primul rol important al Salmei Hayek a fost în ‘‘Desperado” (1995), alături de Antonio Banderas.

În 1996, Salma Hayek a apărut în filmul lui Robert Rodriguez ”From Dusk Till Dawn”, unde a jucat alături de nume mari precum George Clooney și Quentin Tarantino, iar în 1997 a jucat alături de Matthew Perry, într-o comedie romantică, ”Fools Rush In”.

În același an, Hayek a încântat publicul cu rolul Esmeralda din ”Hunchback”.

În anul 2000, Salma Hayek a filmat roluri în ”Timecode”, ”Chain of Fools” și a avut o apariție scurtă în filmul ‘‘Traffic”. După un rol în ”Hotel” din 2001, Hayek a jucat în filmul realizat pentru TV ”In the Time of the Butterflies”.

În 2002  Salma Hayek a jucat rolul principal din filmul ”Frida”, o biografie a pictoriței Frida Kahlo. Rolul Salmei a fost răsplătit de către Academy Awards, Bafta Awards și Golden Globe Awards cu nominalizări pentru Cea mai bună actriță. A primit trofeele pentru Cea mai bună actriță de la Fundația Imagen Awards și Camera de Aur (Best International Actress).

Salma Hayek a început să lucreze și în televiziune, devenind, în 2006, producătorul executiv al filmului ‘‘Ugly Betty’‘, câștigător al Globului de Aur. Anul 2006 a marcat, de asemenea, anul în care a apărut în filmul ”Bandidas” cu cea mai bună prietenă a ei, Penelope Cruz.

https://www.youtube.com/watch?v=PLjjTrSj53o

În 2009 a apărut în filmul ”Cirque du Freak: The Vampire’s Assistant” iar un an mai târziu în ‘‘Grown Ups”.

Anul 2011 a fost un an cu mai multe apariții de succes în ”Puss in Boots”, ”Americano” (nominalizare la San Sebastián International Film Festival Award pentru Cea mai bună actriță), ‘‘La chispa de la vida” (nominalizare la Goya Award pentru Cea mai bună actriță).

Anul 2012 i-a adus Salmei Hayek roluri în filmele ”The Pirates! In an Adventure with Scientists!”, ”Savages” și ”Here Comes the Boom”. Un an mai târziu actrița a apărut în filmul ‘‘Grown Ups 2’‘, iar în 2014 în ‘‘Muppets Most Wanted”.

În 2015 aparițiile Salmei Hayek au fost în filmele ‘‘Everly”, ”How to Make Love Like an Englishman” și ‘‘Septembers of Shiraz”.

În 2016 a jucat în filmul ‘‘ Sausage Party”.