Actriţa Felicity Huffman, condamnată la închisoare

Actriţa americană Felicity Huffman a fost condamnată, vineri, la două săptămâni de închisoare în scandalul părinţi bogaţi au apelat la mită şi fraudă pentru a asigura locurile copiilor lor în universităţi prestigioase, relatează Agerpres, citând AFP.

Vedeta din serialul „Neveste disperate” (”Desperate Housewives”) a plătit 15.000 de dolari pentru falsificarea testelor de admitere la facultate pentru fiica sa cea mare. Banii au ajuns la o persoană care avea misiunea să corecteze în secret răspunsurile fetei la examenul standardizat american SAT (Scholastic Assessment Test), utilizat la admiterea în facultate.

În vârstă de 56 de ani, actrița a pledat vinovat.

Felicity Huffman, care a mers la tribunal alături de soţul ei, William Macy, urmează să îşi înceapă executarea pedepsei în şase săptămâni, pe 25 octombrie.

Dintre cei treizeci de părinţi inculpaţi în acest caz, ea este prima care şi-a aflat sentinţa.

Procurorul federal a cerut instanței o pedeapsă de o lună de închisoare, în timp ce avocaţii actriţei au pledat împotriva pedepsei cu închisoarea, propunând un an de eliberare condiţionată, muncă în folosul comunităţii şi o amendă de 20.000 de dolari.

Judecătoarea Indira Talwani s-a pronunţat pentru o scurtă perioadă de încarcerare, o amendă de 30.000 de dolari şi 250 de ore de muncă în folosul comunităţii.

În total, 50 de persoane sunt urmărite în acest dosar de corupţie, între care 30 de părinţi, dintre care unii şefi de companii şi avocaţi.

Cu toții ar fi plătit sume de până la 6,5 milioane de dolari pentru a facilita admiterea copiilor lor în unităţi de învăţământ superior, precum Yale, Georgetown şi Universitatea din California de Sud.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS