Confidenţialitate

Actorul Michael Gambon – Albus Dumbledore din „Harry Potter” – a murit la 82 de ani

Actorul Michael Gambon – cunoscut pentru interpretarea lui Albus Dumbledore în filmele din seria „Harry Potter” – a murit la 82 de ani în urma unei „crize de pneumonie”, a anunțat joi un comunicat emis în numele familiei sale, relatează agenția de presă PA Media, citată de CNN.

Michael Gambon era cunoscut pentru portofoliul său extins din cinematografie și rado, unul dintre cele mai importante roluri ale sale fiind cel al detectivului bolnav de psoriazis din serialul de succes al anilor 1980 „The Singing Detective”.

Unul dintre cei mai importanți actori ai generației sale, Gambon s-a născut în Cabra, Dublin, dar s-a mutat la Londra când era copil.

A crescut într-o comunitate de imigranți irlandezi din Camden, iar primul său loc de muncă a fost cel de ucenic confecționer de scule.

A dezvoltat o pasiune pentru arme antice, ceasuri și mașini clasice, pasiune care a durat o viață întreagă.

„Întotdeauna mi-a plăcut să colecționez obiecte”, a declarat el într-un interviu acordat în 2004 unui ziarist de la Guardian. „Richard Briers colecționează timbre. Eu colecționez mașini și arme, care sunt mult mai scumpe și mult mai greu de depozitat”.

Sursa foto: Twitter / Harry Potter

Citește și: Al Di Meola, internat într-un spital din București, după ce a făcut infarct în timpul concertului de la Arenele Romane | AUDIO