Actorul Marian Rădulescu, găsit mort

Actorul Marian Rădulescu, care făcea parte din echipa Teatrului Excelsior din Bucureşti, a murit la vârsta de 40 de ani, acesta căzând de la înăţime.

Trupul său a fost găsit pe strada Inginerilor Tei din Capitală.

Surse din anturajul său au declarat pentru Mediafax că acesta s-ar fi sinucis şi că avea, în ultima perioadă, probleme în relaţia de cuplu şi financiare.

„Teatrul Excelsior regretă profund dispariţia actorului Marian Rădulescu. Ne sunt străine motivele care au dus la această tragedie. La Teatru, Marian a dat întotdeauna dovadă de un înalt profesionalism, fiind iubit şi apreciat de colegi şi de spectatori, deopotrivă. Marian a fost discret în legătură cu viaţa lui personală. Speculaţiile care au apărut în urma decesului său nuanţează războaie din care Marian nu ar fi vrut să facă parte. Din respect pentru amintirea lui, colegii din Teatrul Excelsior fac apel către jurnalişti să nu transforme tragedia familiei într-o miză care nu era a lui Marian”, se arată într-un răspuns oferit de reprezentanții instituției teatrale.

Moartea actorului a fost confirmată într-un comunicat de presă.

„A plecat fulgerător dintre noi, lăsând în urmă nedumerire şi durere. A fost un actor devotat Teatrului Excelsior şi un coleg apropiat şi generos pentru întreaga echipă a teatrului (…) Teatrul Excelsior îşi exprimă profundul regret şi transmite condoleanţe familiei îndoliate”, precizează Teatrului Exclesior.

Trupul neînsufleţit al actorului a fost depus la Teatrul Excelsior, iar înmormântarea va avea loc marţi, la Moreni.

Născut pe 9 octombrie 1978, Marian Rădulescu a făcut parte din trupa Teatrului Excelsior din anul 2001, când a absovit Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte (Actorie), la clasa profesorilor Ion Lucian şi Victor Radovici. Împreună cu o parte dintre colegii săi şi-a urmat profesorii, formând un nucleu de tineri actori la Teatrul Excelsior, care s-a alăturat artiştilor mai experimentaţi, membri fondatori ai teatrului.

În această perioadă au fost preluate pe scena Teatrului Excelsior spectacolele de absolvire ale acestei promoţii, majoritatea în regia lui Victor Radovici, show-uri în care a jucat şi Marian Rădulescu: „Cocoşelul neascultător”, de Ion Lucian, „Fetiţa cu chibrituri”, după H.C. Andersen, „Bădăranii”, de Carlo Goldoni, şi „O noapte furtunoasă”, de I. L. Caragiale. În următorii ani s-a integrat firesc în trupa teatrului, făcând parte din distribuţia spectacolelor pentru copii, cum ar fi „Ninigra şi Aligru”, după Nina Cassian, „Prostia omenească”, după Ion Creangă, „Ora veselă… cu tâlc”, de Ciprian Cojenel.

În 2011, la inaugurarea noului sediu al Teatrului Excelsior, Marian Rădulescu a jucat în cele două spectacole pregătite pentru acest eveniment: „Vrăjitorul din Oz”, după Lyman Frank Baum, şi „Snoave cu măşti”, de Ion Lucian. În ultimele stagiuni a avut roluri importante atât în spectacolele pentru copii (Şobol din „Degeţica”, după H.C. Andersen, Fratele mijlociu în „Prâslea cel Voinic şi merele de aur”, după Petre Ispirescu), cât şi în spectacolele dedicate adolescenţilor („Călăul în Umbre”. Un studiu de Georgiana Barcan şi Ilinca-Anamaria Prisăcariu, Ghiţă din „TimeAholics”, de Bogdan Capşa, Geronte/Temnicer în „Iluzia comică”, de Pierre Corneille), fiind apreciat de tinerii regizori cu care a lucrat, dar şi de tinerii spectatori.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS