Actorul GEORGE MOTOI a murit (AUDIO)

Doliu în lumea teatrului și filmului românesc: s-a stins din viață actorul George Motoi. Artistul avea 79 de ani. A fost răpus de o boală necruțătoare, după cum au declarat membrii familiei.

George Motoi a avut peste 45 de roluri principale în tot atâtea producții. Primul rol l-a primit la vârsta de 26 de ani, în producția ‘Lupeni 29’, în care a jucat alături de Lica Gheorghiu, fiica lui Gheorghe Gheorghiu-Dej.

De-a lungul anilor, a urcat pe scenele teatrelor din Piatra-Neamţ, Bacău, Cluj-Napoca, București și Brăila. Printre filmele în care a jucat se numără ‘Trecătoarele iubiri’, ‘Frații Jderi’, ‘Trandafirul galben’, ‘Chira Chiralina’ sau ‘Terente – regele bălților’. Este, cu adevărat, magistral în rolul domnitorului Alexandru Lăpușneanu.

George Motoi a fost și regizor, punînd în scenă peste 30 de spectacole la Teatrul Naţional din Bucureşti, la Teatrul Naţional din Cluj, la Petroşani, la Brăila, la Galaţi şi Piteşti.

De-a lungul anilor, talentul lui George Motoi a fost recompensat cu numeroase premii și distincții, în țară și în străinătate.