Actorul Gene Wilder a murit la vârsta de 83 de ani – VIDEO

Actorul Gene Wilder, cunoscut pentru rolurile din comedii ca ”The Producers”, “Blazing Saddles”, “Willy Wonka and the Chocolate Factory” şi “Stir Crazy”, a murit luni, la vârsta de 83 de ani, în casa sa din Stamford, Connecticut, în urma unor complicaţii survenite pe fondul bolii Alzheimer de care suferea, potrivit Variety.

Debutul pe marele ecran şi l-a făcut în 1967, odată cu rolul unui nevrotic în ”Bonnie and Clyde”, de Arthur Penn.

În 1971, a jucat rolul Willy Wonka, unul dintre personajele pe care le-a iubit cel mai mult.

Bazat pe cartea lui Roald Dahl, “Willy Wonka and the Chocolate Factory” a devenit unul dintre filmele cu cel mai mare succes la publicul tânăr.â

Printre cele mai cunoscute pelicule în care a jucat Gene Wilder se află ”Blazing Saddles” (1974), ”Young Frankenstein” (1974), de Mel Brooks şi ”Everything You Always Wanted to Know About Sex * But Were Afraid to Ask” (1972), de Woody Allen.

Actorul de comedie a fost nominalizat de două ori la premiile Oscar – pentru rolul din ”The Producers” şi ca scenarist al filmului “Young Frankenstein”, împreună cu Mel Brooks.

Gene Wilder, pe numele său real Jerome Silberman, s-a născut pe 11 iunie 1933, în Milwaukee, şi a început să studieze actoria la vârsta de 12 ani. În 1955, s-a înscris la şcoala Old Vic Theater din Bristol, iar la revenirea în Statele Unite a activat şi ca profesor de actorie.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS