Confidenţialitate

Activitatea Gărzii de Mediu Botoșani, afectată din cauza angajaților aflați în arest la domiciliu

Garda de Mediu Botoșani este o instituție aproape nefuncțională după ce mare parte din angajații instituției au fost puși sub acuzare de procurorii DNA Suceava într-un dosar privind infracțiuni pe linie de mediu.

În acest moment, se află la muncă doar șefa instituției și încă o angajată, care până ieri era în concediu de odihnă.

Alexandru Neagu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șefa Comisariatului Județean Botoșani a Gărzii Naționale de Mediu, Cristina Kashyap, a recunoscut că situația instituției este una delicată. Aceasta a precizat că a anunțat Comisariatul General al Gărzii de Mediu și așteaptă un răspuns pentru ca situația să fie deblocată. Asta ar însemna ca pentru o perioadă de timp determinată, la Botoșani să fie transferați comisari de la alte instituții din țară. S-a ajuns în această situație după ce doi comisari ai Gărzii de Mediu Botoșani au fost plasați în arest la domiciliu, iar alți trei sunt cercetați sub control judiciar într-un dosar care vizează fapte de corupție.

Aceștia sunt cercetați alături de alte 12 persoane, printre care și un consilier al Agenției de Protecția Mediului Botoșani, pentru o serie de infracțiuni comise în perioada aprilie – octombrie 2022. Concret, angajații instituțiilor statului au omis intenționat fapte de încălcare a legislației de mediu ori au trecut lucruri nereale despre aceste probleme pentru a nu aplica sancțiunile care se impuneau. Pentru aceste ajutoare oferite unor primării sau agenți economici, comisarii de mediu primeau cu titlu de mită sume cuprinse între 300 și 2.000 de lei.