Confidenţialitate

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar, dezamăgit de măsurile luate de autorități după ce a fost agresat | AUDIO

Activistul de mediu Tiberiu Boșutar s-a declarat dezamăgit de măsurile luate după actele de agresiune la care a fost supus săptămâna trecută și spune că tot ce au făcut autoritățile statului a fost să minimalizeze totul.

Joia trecută, activistul de mediu și încă doi jurnaliști au fost loviți, umiliți și amenințați cu moartea de un grup de circa 20 de persoane.

Incidentele s-au petrecut într-o pădure din județul Suceava, iar cei trei documentau un material despre tăierile ilegale de material lemnos din România.

Tiberiu Boșutar a mărturisit că este speriat și dezamăgit de tot ceea ce s-a întâmplat și că evenimentul de joia trecută putea fi încadrat la tentativă de omor. Activistul de mediu spune că totul a fost premeditat și este surprins că agresorii au fost puși în libertate după foarte scurt timp.
Tiberiu Boșutar:
”Am fost supuși efectiv la tortură, am fost dezbrăcați, și-au bătut joc de noi. Ei s-au gândit că moartea e prea puțin pentru noi și așa au și planificat-o. Și ca să auzi că au primit 24 de ore de reținere și toate instituțiile (n.r. – instituțiile statului) au sărit, unele că eram pe proprietate privată, altele că nu s-a găsit nimic acolo, procurorul care ne-a încadrat doar la loviri și alte violențe. Instituțiile au făcut front comun să minimalizeze și să își bată joc de noi.”
Tiberiu Boșutar spune că este pentru a patra oară când viața îi este amenințată, dar până acum nici unul din dosarele penale care îl privește nu a fost încă soluționat. De aceea, are îndoieli că și actualul dosar se va finaliza cu tragerea la răspundere a celor vinovați.
Tiberiu Boșutar:
”Recunosc că am suspiciuni la seriozitatea autorităților locale și tocmai de aceea am mers la București și am dat declarația.”
Activistul de mediu a mai menționat că deși au fost mai multe acțiuni de intimidare la adresa lui, culminând cu cea de săptămâna trecută, nu se va opri din ceea ce și-a propus: stoparea tăierilor ilegale de pădure.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alexandru Neagu