Confidenţialitate

Activistul civic Valeriu Nicolae și-a înscris candidatura la alegerile parlamentare

Activistul civic Valeriu Nicolae și-a înscris candidatura la alegerile parlamentare, acesta anunțând pe Facebook că a reușit să strângă numărul necesar de semnături.

Valeriu Nicolae este jurnalist, scriitor și activist pentru drepturile omului. Are un masterat în diplomație, a lucrat pentru ONU, Comisia Europeană și Consiliul Europei, dar și pentru IBM și Microsoft, în SUA. A fost secretar de stat la Ministerul Muncii în timpul guvernului Cioloș și a fost membru PLUS, partid din care a demisionat. Este cunoscut pentru voluntariatul pe care îl face cu copiii din Ferentari, București, pentru care a fost desemnat Cetățeanul Anului, în 2013, de Parlamentul European.

În urmă cu o săptămână, în Piața Victoriei, Ioana Ene Dogioiu a stat de vorbă cu Valeriu Nicolae despre planurile sale în Parlamentul României.

“Mi-am luat niște megașuturi în momentul în care am ezitat. Meritat. S-au strâns sute de oameni care au ajutat cu o mulțime de lucruri, de la IT la logistică, de la strâns de semnături la protecția datelor. Am fost mulți care am dormit prost și am răspuns la sute de mesaje zilnice. Vouă nu am cum să vă mulțumesc așa cum ar trebui, orice aș face.

Dacă o să câștigăm, clar gătim vreo 20 de cazane de ciolan cu fasole și ciolan cu varză, că e plin de stihii de ambele sexe gata să gătească.Plus mama. Așa sperăm să vă mulțumim celor care v-ați chinuit să semnați online până când a mers.

O să facem o campanie de pomină, că nu trebuie să mulțumim niciun șef de partid și nicio televiziune de mafioți. Asta a fost posibil datorită multor oameni super faini. Am avut nevoie de 9500 de semnături, am strâns 13168.

Vom avea nevoie de 25.000 de voturi. Ar fi pentru prima dată când câteva sute de afurisiți se strâng împreună. Marea lor majoritate sunt oameni care au făcut cu mine voluntariat la greu. Pot fi reprezentați imperfect de mine, un Ciolan independent, în Parlament.

Am crezut că o să mă umplu de plăcuțe suedeze făcând asta. M-am umplut de bine. Mulțumesc tare, tare mult”, a anunțat pe Facebook, miercuri seară.