ActiveWatch continuă campania De la mine ai un NU: Peste 6.000 de persoane au spus NU discriminării

Campania manifest ‘De la mine ai un NU’ continuă să atragă voci importante din diverse medii. Andreea Bălan se alătură persoanelor publice cu notorietate care au spus NU discriminării, apăsând sugestiv un buton roșu.

Campania ActiveWatch prezintă o serie de testimoniale video aparținând unor persoane publice cu notorietate, reprezentanți media și formatori de opinie care au spus NU discriminării. Printre aceștia se numără Maurice Munteanu, Robert Rațiu, Cristina Bazavan, Simona Tache, Raed Arafat, George Ivașcu, Andreea Raicu și alții.

Campania a strâns peste 6.000 de oameni în prima săptămână de la lansare și va continua în următoarele două săptămâni. Fiecare apăsare de buton este contorizată pe platforma online www.delamineaiunNU.ro, publicul fiind invitat și el să se alăture inițiativei.

Şi Mircea Geoană a postat pe contul personal de Facebook un mesaj video filmat prin care spune ‘NU’ discriminarii de orice fel alături de hashtag-ul campaniei #delamineaiunnu.

Cei care doresc să se alăture inițiativei ActiveWatch pot spune un NU discriminării intrând pe platforma www.delamineaiunNU.ro și apăsând butonul roșu al campaniei. Susținătorii campaniei sunt încurajați să încarce propriile declarații video pe paginile personale de Facebook, semanlizându-le prin hashtag-ul campaniei #delamineaiunNU!

‘Un gay este un om cu orientare sexuală diferită. Un rom este un om cu etnie diferită. Un român este în România un om obişnuit. Toţi au în comun un lucru: sunt oameni. Nu ne mâncăm între noi pentru că suntem diferiţi…sau cel puţin aşa ar trebui să fie. Astazi e rândul meu să spun NU discriminării de orice fel. Din partea mea ai un NU’, a declarat Mircea Toma, președinte ActiveWatch.

Campania ‘De la mine ai un NU’ încurajează abordarea unei atitudini tolerante în rândul tuturor românilor și al persoanelor publice și își propune să demonstreze că în România există o masă mare de persoane educate, deschise și dispuse să accepte oameni și contexte diferite. În perioada următoare vor fi încărcate alte testimoniale aparținând persoanelor publice care au decis să se alăture campaniei.

Mesajele campaniei vor fi promovate în mediul online și social media prin vizualuri dedicate și hashtag-ul #delamineaiunNU. Susținătorii campaniei sunt încurajați să încarce propriile declarații video pe paginile personale de Facebook, semanlizându-le prin hashtag-ul campaniei.

Campania ‘De la mine ai un NU’ este susținută și implementată pro-bono de către agenția de publicitate FCB Bucharest.

ActiveWatch este o organizaţie de drepturile omului care militează pentru comunicarea liberă în interes public. De-a lungul timpului ActiveWatch a oferit o platformă de dezbateri în jurul unor teme sensibile: încălcări ale drepturilor omului, presiuni asupra mass-media, lipsă de transparenţă a iniţiativelor autorităților publice locale şi centrale. Aceste informaţii sunt documentate şi comunicate prin intermediul unor publicaţii (rapoarte, declaraţii), studii de caz şi conferinţe de presă.