Confidenţialitate

Acțiunile companiei care deține Google se prăbușesc, la scurt timp de la lansarea unui asistent AI care a dat un răspuns greșit

Acțiunile Alphabet, compania mamă a Google, se prăbușesc la scurt timp de la lansarea Bard. Asistentul de inteligență artificială a dat un răspuns greșit care a fost prezentat într-un videoclip promoțional.

O greșeală făcută de Bard, chatbot-ul de inteligență artificială al Google, a șters peste 100 de miliarde de dolari din valoarea de piață a companiei Alphabet.

Într-un anunț publicitar care arată cum funcționează Bard, chatbotul primește o întrebare referitoare la noile descoperiri ale telescopul spațial James Webb despe care un părinte i-ar putea povesti copilului său.

Unul dintre răspunsurile generate de Bard a fost că James Webb a făcut primele fotografii ale unei planete în afara propriului nostru sistem solar, un răspuns incorect, pentru că prima fotografie realizată vreodată unei exoplanete a fost făcută în 2004 de către telescopul VLT din Chile.

La scurt timp acțiunile Alphabet, compania mamă a Google, s-au prăbușit miercuri cu peste 7%, investitorii  fiind dezamăgiți de planurile acesteia de a implementa inteligența artificială în produsele sale.

Foto: Shutterstock

Citește și: Cum a ajuns OMV Petrom să facă cel mai mare profit din istoria companiei? Jurnalistul Mihai Nicuț explică | VIDEO