Confidenţialitate

Acropola, printre siturile turistice din Atena închise din cauza valului de căldură. Mai multe școli și grădinițe din Grecia și-au suspendat cursurile | AUDIO

Situri turistice din Atena închise din cauza valului de căldură. Printre acestea și Acropola. Mai multe școli și grădinițe din Grecia și-au suspendat cursurile. Mâine meteorologii se așteaptă la o scădere a temperaturii după ce Grecia s-a confruntat cu un val de caniculă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acropola și mai multe atracții turistice din Atena au fost închise. Grecia se confruntă de mai multe zile cu temperaturi ridicate. Termometrul indică 37 de grade Celsius la Atena, dar meteorologii se așteaptă ca temperaturile să depășească 40 de grade Celsius.

Localnicii s-au refugiat în locurile cu aer condiționat și s-au oprit la fântâni pentru a se răcori. Mai multe școli și grădinițe din Grecia au fost închise din cauza caniculei.

Pompierii au stins incendii de vegetație și se așteaptă să intervină în continuare. Autoritățile au emis o avertizare de pericol de incendiu pentru mai multe zone printre care Grecia Centrală, Peloponez și Creta, scrie publicația eKathimerini.

După o săptămână toridă, temperaturile vor scădea puțin în acest sfârșit de săptămână și se vor situa între 34 și 38 de grade Celsius. Sâmbătă ar urma să revină la normal în întreaga țară, însă vor fi în continuare vânturi puternice.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Grecia: Complex minoic, care ar fi fost activ în urmă cu peste 3.700 de ani, descoperit în Creta în timpul unor lucrări pentru un nou aeroport | AUDIO