Confidenţialitate

Acordaj de festival

reportaj de Raluca Hatmanu

Festivalul George Enescu este tot mai aproape – ediţia din 2013 înseamnă un buget de 35 de milioane de lei şi 150 de spectacole.

Peste 150 de evenimente sunt programate să aibă loc în Festival, în perioada 1-28 septembrie 2013, la București și în mai multe orașe din țară (Arad, Bacău, Braşov, Cluj, Iași, Oradea, Sibiu şi Timișoara), în cadrul Festivalului Enescu.

Ediția 2013 a Festivalului Enescu oferă un mix cultural unic, care îl pune în valoare pe compozitorul român George Enescu, alături de compozitori faimoși precum Richard Wagner, Giuseppe Verdi şi Benjamin Britten – comemorați în acest an -, Schoenberg, Mahler, Beethoven etc. Creațiile lui George Enescu vor putea fi auzite la București în interpretarea unică a unor artiști și orchestre faimoase, precum Concertgebouw Amsterdam, Staatskapelle Berlin, London Philharmonic, Münchener Philharmoniker, Royal Philharmonic London, Royal Stockholm Philharmonic sau Academy Saint Martin in the Fields.

Cele patru săptămâni de festival necesită mai mult de un an de pregătiri. Raluca Hatmanu a intrat în culisele organizării evenimentului care va aduce în Capitală, în această toamnă, trei mii de artişi şi, cu puţin noroc, de zece ori mai mulţi turişti.

[soundcloud width=”500″ height=”100″ id=”https://soundcloud.com/europafmromania/acordaj-de-festival-festivalul-enescu”]