Confidenţialitate

Accidentul de muncă din București: Lucrările nu aveau aprobarea Consiliului Local sector 3

În dosarul accidentului de muncă mortal, de luni,  de lângă Ministerul Culturii, anchetatorii au descoperit că lucrările s-au desfășurat fără aprobarea Consiliului Local al sectorului 3 și fară nici un ordin sau deviz scris, au precizat pentru Europa FM, surse judiciare.

Pe de altă parte, unul dintre muncitori răniți nu poate fi audiat pentru că el se află în stare gravă, internat.

Surse judiciare au precizat pentru postul nostru că deocamdată, primarul sectorului 3, Robert Negoiță, nu a fost audiat dar foarte probabil, urmează să se întâmple acest lucru.

Până acum, anchetatorii i-au audiat pe administratorul firmei Primăriei care realiza lucrările în urma cărora malul de pământ s-a prăbușit peste victime și pe unii muncitori.

Unul dintre cei răniți este în stare mult prea gravă pentru a putea da lămuriri despre ceea ce  s-a întâmplat luni, au precizat aceleași surse judiciare pentru Europa FM.

Acestea au adăugat că din primele cercetări, lucrarea s-a făcut fără niciun fel de aprobări sau documente.

Parchetul lucrează împreună cu Inspectoratul de Muncă pentru a se stabili și dacă muncitorii aveau echipamente de protecție.

Între timp, președintele filialei PNL sector 3, Antonel Tănase, a scris pe contul său de facebook: “Reprezentanții dreptei în Consiliul Local al Primăriei sectorului 3 i-au cerut primarului Negoiță explicații şi toate actele justificative pentru existența şi legalitatea şantierului unde au murit doi oameni şi li s-a răspuns în doi peri că se făceau lucrări de salubrizare”.

Liberalul îi cere primarului Robert Negoiță să se suspende temporar din funcție pentru a uşura cercetările începute.

Anca Grădinaru

Foto: ISU