Accidentul aviatic din Columbia ar fi fost cauzat de lipsa combustibilului

Avionul care s-a prăbușit, zilele trecute, în Columbia, ar fi rămas fără combustibil. Iar anchetatorii iau în calcul ca aceste amănunt esențial să fi provocat prăbușirea aeronavei.

O înregistrare audio publicată de autoritățile sud-americane a scos la iveală că pilotul avionului a cerut de mai multe ori permisiunea de a ateriza, fără a insista însă că ar fi vorba despre o situație de urgență.

Controloarea de trafic aerian i-a explicat că un alt avion care avea probleme tehnice se pregătea deja de aterizare și avea prioritate, așa că i-a cerut pilotului să aștepte 7 minute. Moment în care acesta a devenit tot mai agitat.

”Sistemul electric a picat cu totul. Nu mai avem combustibil”, spune pilotul, după care se aude vocea operatorului din turnul de control: ”Alertă, alertă, avem nevoie de trei pompieri! Alertă!”

Înainte ca înregistrarea să ia sfârșit pilotul spune că se află la o altitudine de peste 2700 de metri.

ceastă înregistrare, cât și lipsa unei explozii în momentul impactului indică drept cauză a prăbușirii avionului lipsa combustibilului – cred anchetatorii. Nu se știe însă cum a fost posibil ca avionul să fi rămas fără combustibil, mai ales că regulamentele prevăd că aeronavele trebuie să aibă și combustibil de rezervă pentru încă 30 de minute de zbor.

71 de oameni au murit și 6 au scăpat cu viață în urma acestui accident aviatic. În aeronavă, se aflau membrii unei echipe braziliene de fotbal.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS