Confidenţialitate

Accident naval în Delta Dunării: O navă s-a izbit de mal, distrugând trei ambarcațiuni mari de agrement

O navă străină, încărcată cu grâu, care a rămas fără motor pe canalul Sulina s-a izbit de mal, distrugând trei ambarcațiuni mari de agrement ancorate în zonă. Autoritatea Navală Română a luat măsuri ca traficul naval să nu fie afectat și a dispus inceperea cercetărilor pentru stabilirea imprejurărilor in care a avut loc accidentul naval.

S-a întâmplat puțin după ora 14,00 când nava Kormoran, sub pavilion Togo, încărcată cu 5520 tone de gâu, a avut probleme cu motorul și s-a oprit brusc in dreptul Milei 2 a Canalului Sulina.

A intrat in malul drept și s-a izbit de trei ambarcațiuni tip catamaran, ancorate în zonă, a informat prefectul de Tulcea Nicolae Topoleanu.

Nava Kormoran venea din Ucraina și trebuia să ajungă, prin canalul Sulina, pe mare, spre portul Tripoli din Liban.

Cele trei ambarcațiuni de lux, distruse de nava străină aparțineau unui cetățean francez, care voia să facă mici reparații pentru a le introduce în circuitul turistic.

Nu au fost victime. Primele măsuri luate de autorități au fost să trimită la locul accidentului două remorchere ale AFDJ Galați pentru a o tracta in portul Sulina. Reprezentanții Autorității Navale Române au transmis că în timpul tractării vor încerca să nu afecteze traficul naval. Un echipaj operativ format din ofițeri ai Căpităniei Sulina și ai Gărzii de Coastă investighează împrejurările în care s-a produs accidentul din Delta Dunării.