Absolvenţii de gimnaziu susţin Evaluarea Naţională

Absolvenţii de gimnaziu susţin, începând de luni, Evaluarea Naţională.

În jur de 145.000 de candidați s-au înscris la această ediție.

Testarea scrisă debutează cu proba la Limba şi literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Miercuri, 21 iunie, este programată proba la Matematică.

O zi mai târziu, pe 22 iunie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă, pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale.

Rezultatele vor fi afişate luni, 26 iunie, până la ora 16.00.

Contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi , până la ora 20.00.

Rezultatele finale, după recorectarea lucrărilor, vor fi afişate pe 30 iunie.

Ponderea mediei din clasele V-VIII va reprezenta 20% din media pentru admiterea la liceu.

Probele Evaluării Naţionale încep la ora 9.00, moment în care se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiecte multiplicată în fiecare sală în care se susţine examenul.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8 şi 30 de minute.

Potrivit metodologiei de examen, se interzice elevilor să pătrundă în clasă cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice instrument electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de clasă duce la eliminarea elevului din clasă de către preşedintele comisiei, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu şi la notarea cu nota 1 (unu) a lucrării elevului eliminat. Nerespectarea dispoziţiilor menţionate poate conduce, după caz, la sancţionarea asistenţilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS