Confidenţialitate

Ambasada SUA la București mai procesează doar servicii de viză pentru situații de urgență

Ambasada Statelor Unite la București  a suspendat procesarea vizelor în regim normal, anunță instituția într-un răspuns solicitat de Europa FM.

În prezent, Secția Consulară din București poate procesa doar servicii de viză pentru situații de urgență sau de importanță critică.

La solicitarea Europa FM, Ambasada Statelor Unite la Bucrești precizează că “procesarea vizelor diplomatice şi oficiale precum şi serviciile de viză pentru situaţii de urgenţă sau de importanţă critică vor continua atât timp cât resursele şi condiţiile locale vor permite acest lucru. Fiecare ambasadă /consulat reia treptat servicii de viză în măsură în care condițiile locale permit”.

De asemenea, secția consulară a Ambasadei SUA a prioritizat programările pentru studenții care plănuiesc să studieze în Statele Unite ale Americii.

Criza provocată de pandemia de COVID a dat peste cap bugetul Serviciului pentru Imigraţie şi Cetăţenie, instituția care procesează cererile pentru vize și premise de muncă. Serviciul funcționează inclusiv din taxele de viză plătite de solicitanți, iar cum președintele SUA a limitat drastic intrarea stăinilor în țară, instituția a rămas fară suficienți bani.

Serviciul pentru Imigraţie şi Cetăţenie a fost aproape de a trimite în șomaj temporar 70% dintre angajații săi, adică peste 13 mii de salariați.

Instituția așteaptă acum aprobarea Congresului pentrua  primi, de la buget, 1,2 miliarde de dolari pentru continuarea activității.