Confidenţialitate

ABBA, unul dintre cele mai de succes grupuri pop din toate timpurile

ABBA, unul dintre cele mai de succes grupuri pop din toate timpurile, a anunțat că, pentru prima dată în 40 de ani, a revenit cu un concert revoluționar în care cei patru membri, Agnetha, Bjorn, Benny și Anni-Frid vor susține un show live digital și vor lansa un nou material discografic.

La 40 de ani de la anteriorul material discografic, „The Visitors”, ABBA nu doar că a înregistrat două cântece noi, „I Still Have Faith In You” și „Don’t Shut Me Down”, dar cei patru membri au lucrat la un album întreg.

Înregistrat în studioul lui Benny din Stockholm, materialul „Voyage” va fi lansat la nivel internațional pe 5 noiembrie, alături de Universal Music Group.

ABBA Voyage va începe pe 27 mai 2022, la ABBA Arena, un spațiu cu o capacitate de 3000 locuri din cadrul Queen Elizabeth Olympic Park, Londra. Biletele vor fi puse în vânzare pe 7 septembrie, însă preînregistrările se pot realiza pe abbavoyage.com.

„Magia ABBA și eforturile imense ale întregii echipe magnifice ating astăzi o etapă mult așteptată. A putea împărtăși, în sfârșit, acest efort cu toată lumea este un moment de care suntem mândri și abia așteptăm să vă urăm bun venit pe arena noastră din estul Londrei, un loc în care suntem atât de fericiți că suntem”, au declarat producătorii Svana Gisla și Ludvig Andersson.

“Am văzut ABBA câștigând concursul Eurovision în 1974 și niciodată nu mi-am imaginat că 47 de ani mai târziu voi fi alături de ei în această călătorie extraordinară. Viața este uneori ciudată și minunată”, a spus Baillie Walsh, director.

„Imaginați-vă: crescând în nordul Angliei în anii ’70 și învățând să dansați în sală pe cântecele incredibile ale ABBA. Aveam 8 ani și eram total transportat. Avansează rapid până în 2020, fiind în Suedia și dansând cu ABBA – în viața reală! Eram pe punctul de a avea 50 de ani și am fost din nou transportat total. Această este magia ABBA. Am împărtășit multe aventuri creative și vesele cu o echipă îndrăzneață pentru a face imposibilul posibil pentru ABBA Voyage: magie tehnologică, imersiune de vârf și inovație de divertisment. Și încă în inima ei plină de foc, avem pur și simplu melodii noi, mișcări noi, melodii clasice, mișcări clasice: ABBA este DANS și va fi întotdeauna. Ne vedem pe ringul de dans”, Wayne McGregor, coregraf.

„Încă de la începutul carierei mele și având privilegiul de a lucra direct cu ei de mulți ani de atunci, a fost o bucurie extraordinară să fiu înconjurat de ABBA și muzică lor. Creativitatea lor nemărginită și melodiile atemporale ne fac să dorim să ne parteneriem cu ei în tot ceea ce fac, pentru că știm că va fi pur și simplu grozav”, Sir Lucian Grainge, președinte și CEO, Universal Music Group.

Videoclipul piesei „I Still Have Faith In You” a fost regizat de către Shynola.

Cu aproape 400 de milioane de albume vândute în întreaga lume, 17 hit-uri nr. 1 și peste 16 milioane de stream-uri săptămânal, ABBA este unul dintre cele mai de succes grupuri muzicale din lume, din toate timpurile.

Încă de la descoperirea lor cu piesă „Waterloo”, în 1974, muzica ABBA a cucerit inimile oamenilor din întreaga lume.

Astăzi, cântecele pe care le-au creat – scrise și produse de Benny Andersson și Björn Ulvaeus și interpretate vocal cu pasiune și angajament de Agnetha Fältskog și Anni-Frid „Frida” Lyngstad – sunt considerate că o parte importantă a istoriei muzicale internaționale.

În secolul 21, ABBA este mai populară ca niciodată. ABBA Gold, lansat inițial în 1992, și-a trecut recent cea de-a 1000-a săptămână în topul albumelor din Marea Britanie, primul album din istorie care a atins această etapă. Conținutul care utilizează hashtagul #ABBA pe TikTok a atins recent un miliard de vizualizări, fără că catalogul să fie disponibil oficial pe platformă. ABBA a fost introdusă în Rock N’Roll Hall of Fame în 2010, iar ‘Dancing Queen’, una dintre cele mai îndrăgite melodii, a fost adăugată în GRAMMY Hall of Fame, în 2015.

“A trecut ceva timp de când am făcut muzică împreună. Aproape 40 de ani, de fapt. Am făcut o pauză în primăvara anului 1982 și acum am decis că este timpul să o încheiem.

Oamenii spun că este o nebunie să aștepți mai mult de 40 de ani între albume, așa că am înregistrat o continuare a „The Visitors”. Ca să spunem adevărul, principala inspirație pentru a înregistra din nou vine din implicarea noastră în crearea celui mai ciudat și spectaculos concert la care ai putea visa vreodată.

Vom putea să ne așezăm în public și să ne urmărim eul nostru digital, care ne interpretează melodiile pe o scenă, dintr-o arenă personalizată din Londra, în primăvara anului viitor. Ciudat și minunat! Pentru toți cei care cu răbdare ne-ați urmărit într-un fel sau altul în ultimele decenii: Vă mulțumim că așteptați – este timpul să înceapă o nouă călătorie.

Noi o numim „Voyage” și ne duce în ape neexplorate.

Cu ajutorul sinelui nostru mai tânăr, călătorim în viitor. Nu este ușor de explicat, dar apoi nu s-a făcut până acum.

„Cred că e foarte dificil să spun care este cea mai mare bucurie pentru mine (Benny). Dacă este vorba despre implicarea în crearea acestui concert sau dacă este vorba despre timpul petrecut împreună în studio, după 40 ani.

Cred că a le auzi din nou pe Frida și Agnetha cântând este greu de învins. Când veți ajunge pe arena, ne veți avea pe noi patru, împreună cu o trupă de 10 membri, absolut glorioasă. Și chiar dacă nu suntem în carne și oase, vom fi chiar acolo, datorită muncii echipei creative și a ILM.”

„Primele sesiuni din 2018 au fost atât de distractive și când Benny a sunat și m-a întrebat (Anni-Frid) dacă aș lua în considerare să mai cânt, eu am sărit la el! Și ce melodii! Respectul și dragostea mea se îndreaptă către acești compozitori excepțional de talentați, cu adevărat geniali! A fost o bucurie imensă să lucrez din nou cu grupul. Sunt atât de fericită cu ceea ce am făcut și sper cu drag că fanii noștri să simtă același lucru.”

„Când ne-am reunit în studio, eu (Agnetha) nu aveam idee la ce să ne aștept… dar studioul lui Benny este un mediu prietenos și sigur și, înainte de a-mi da seama, m-am bucurat cu adevărat! Cu greu îmi vine să cred că, în sfârșit, a venit momentul să împărtășesc asta lumii!”

Sunt adevărați muzicieni cele două, am fost complet impresionat (Bjorn) de felul în care au livrat cântecele. Sunt cu adevărat muzicieni, neimpresionate de glamour-ul de pop star, dar având mult timp să fie creative în studio. Proiectul „Voyage” ne încarcă cu energie în foarte multe moduri.

Deci, din nou, vă mulțumim că ați așteptat! Sperăm să vă vedem în „Arena ABBA” și da, pentru că am infuzat o mare parte din sufletele noastre în acele avataruri. Nu este o exagerare să spunem că ne-am întors, “, au transmis fanilor membrii ABBA.