A treia luni din an, cea mai deprimantă zi

Teoria despre ‘Blue Monday’ (Lunea tristă, n.r.) a apărut în 2005, când psihologul britanic Cliff Arnall a creat o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai îngrozitoare zile ale anului.

Deşteptarea a încercat să compenseze ‘Blue Monday’ (Lunea tristă, n.r.) cu o doză concentrată de energie venită de la George Zafiu şi Vlad Petreanu. Matinalii Europa FM le+au reamintit ascultătorilor că luni, 19 ianuarie 2015, se presupune a fi cea mai tristă zi a anului.

Ideea de ‘Blue Monday’ a apărut în 2005, când psihologul britanic Cliff Arnall a creat o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai îngrozitoare zile ale anului.

Psihologul a luat în considerare condiţile meteo din această perioadă, facturile la utilităţi, datoriile, nivelul motivaţional, sărbătorile de iarnă, precum şi faptul că mulţi oameni urăsc zilele de luni.

Astfel, Cliff Arnall a stabilit că cea de-a treia zi de luni a anului este cea mai deprimantă zi.

În schimb, în 2014, o companie de băuturi a contrazis această teorie, anunţând că ‘Blue Monday’ nu este în cea de-a treia zi de luni a anului, ci în prima zi de luni a anului. Această zi, considera compania, este cea mai deprimantă, întrucât este prima luni la locul de muncă în noul an.