Confidenţialitate

A şaptea tranşă de vaccin Pfizer/BioNTech ajunge, luni, în România

Cea de-a şaptea tranşă de vaccin anti-Covid produs de Pfizer/BioNTech, constând în aproape 164.800 de doze, ajunge în România, luni, pe aeroporturile Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

“Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă”, au transmis autorităţile.

Potrivit acestora, pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare pentru imunizare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă.

Următoarea lor de vaccin Pfizer/BioNTech este aşteptat în țară peste o săptămână.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică, 1.825 cazuri noi de noi infecții cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

La nivel național, au fost efectuate 12.200 de teste RT-PCR (6.417 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.783 la cerere) și 2.935 de teste rapide antigenice.

Până astăzi, 31 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 728.743 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

674.594 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 18.335 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.