A patra zi de violențe în Fâșia Gaza: Guvernul israelian mobilizează 75.000 de rezervişti

Cartierul general al Guvernului Hamas a fost distrus complet în această dimineață în urma unui bombardament israelian

Cartierul general al Guvernului Hamas a fost distrus complet în această dimineață în urma unui bombardament israelian, anunță Guvernul. O altă lovitură aeriană a distrus casa ministrului de Interne, în nordul Fâşiei Gaza. Cel puțin 35 de persoane au fost rănite. Potrivit unui purtător de cuvânt al serviciilor de sănătate Hamas, aproximativ 30 de palestinieni au fost ucişi, iar alţi aproximativ 280 răniţi, în cele de trei zile de lupte. Printre victime se află și un lider al aripii militare a mişcării Hamas, Ahmed Abu Jalal.

Este a patra zi a ofensivei lansate de Israel. ‘În ultimele şase ore, armata israeliană a vizat 85 de noi ţinte teroriste’, a precizat armata într-un mesaj postat pe contul oficial de Twitter. Rachete lansate din Fâşia Gaza au vizat Tel Aviv-ul şi, pentru prima dată, Ierusalimul. Iar conflictul nu dă semne că ar înceta.

Aseară Guvernul israelian condus de premierul Benjamin Netanyahu a autorizat mobilizarea a 75.000 de rezervişti din cadrul armatei. De asemenea, armata a blocat toate drumurile principale spre Fâşia Gaza, anunţând că acestea se află, de-acum, într-o zonă militară închisă.

În urmă cu două zile, trei israelieni au fost ucişi după ce un tir cu rachetă a fost lansat asupra sudului Israelului de pe teritoriul Fâşiei Gaza.

Între timp, Ministerul român de Externe a activată o Celulă de criză ca urmare a violenţelor din Israel şi Faşia Gaza. Echipe consulare vor acorda asistenţă cetățenilor români – inclusiv pentru cei care vor să părăsească zona.