A patra zi de proteste – peste 100.000 de oameni au fost în Piaţa Victoriei din Capitală

Peste 100,000 de oameni s-au aflat în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a patra zi consecutiv, pentru a protesta faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă prin care sunt modificate codurile penale.

Pe unul dintre blocurile din piaţă au fost proiectate cu laser mai multe mesaje antiguvernamentale şi cu îndemnuri pentru continuarea protestelor, iar la ora 22.00 mulţimea a cîntat imnul naţional.

După acel moment, manifestanţii au început să plece.

De pe pancarte:  “Am sesiune de nataţie, dar şi tara de salvat“, “Mi-am luat concediu pentru asta“, “Statul suntem noi“, “Studenții se ridică, ordonanța pică“.

De altfel, numărul studenților prezenți la manifestația din fața sediului Guvernului a fost sensibil mai ridicat decît pînă acum.

Manifestanţilor li s-au împărțit covrigi şi ceai cald.

Protestatarii huiduiau cînd prin dreptul lor treceau cîteva manechine îmbrăcate în zeghe, care aveau feţele lui Liviu Dragnea, Sorin Grindeanu, Victor Ponta, Florin Iordache şi Călin Popescu Tăriceanu.

Piaţa devenise, la un moment dat, neîncăpătoare, fiind aproape imposibil de traversat de la un capăt la altul.

Pe unul dintre blocurile din piaţă au fost proiectate cu laser, dintr-o ambulanţă veterinară, mai multe mesaje antiguvernamentale şi  îndemnuri pentru continuarea protestelor, printre care: “Noaptea, ca hoţii“şi “România, trezeşte-te!“.

Pe măsură ce mesajele au fost afişate pe bloc, ele au fost scandate de toată mulţimea din piaţă.

Manifestația a fost una foarte pașnică: au venit, și de această dată, în piață numeroase familii cu copii, tineri cu animale de companie și muzicieni care au fost aplaudați de mulțime, iar prezența studenților a însemnat și o diversificare a mesajelor afișate în Piață.

Printre ele: “STOP. UNDO. DELETE” (Stop. Înapoi. Șterge – comenzi folosite în programele de editare de text pe calculator), “Dacă închisoarea-i chin, veniți să stați în cămin“, “Nu ai fire în mustață/Cîți vom fi aici, în piață” sau o parafrazare a unei celebre replici din serialul TV Urzeala Tronurilor: “You know nothing, Liviu Dragnea” (“Habar n-ai tu, Liviu Dragnea”).

Protestul s-a încheiat fără incidente.

Peste 250,000 de persoane au manifestat vineri în numeroase orașe din toate regiunile României.

Mulțimi de zeci de mii de oameni au fost la Cluj, Timișoara, Iași și Brașov.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS